Výletování 2023

Kromě velkých dovolených či zahraničních výletů, které tu jsou samostatně, jsme absolvovali i pár výletů po vlastech českých. Zde jsou a berte to, jako typy na výlety i pro vás.

Každoročně se na Stochově pořádá Masopust. Nejen akce na náměstí s průvodem. Ale i tancovačky. Na tu my nechodíme, ale na náměstí jdeme a i průvodu se účastníme. Je to hezká akce.




Skvělá akce je Festival ambasád na Vítězném náměstí v Praze. Je to součástí farmářských trhů. Vzala jsem dětičky a jeli jsme vlakem. Mraky lidí, ale stálo o za to.



Další hezký typ na výlet je každoroční setkání veteránů. Začínají v Novém Strašecí. U nás udělají malou zastávku v rámci spanilé jízdy. A končí na Bucku. Pro nás už je to pravidelná akce.




Kdo má rád ZOO a nechce do těch velikánských, můžu doporučit ZOO Jihlava. Je to tam super.








Sázavský klášter a trocha historie. O Prokopovi, který oral čertem asi slyšel každý.





Když je člověk v Sázavě, městě skla, nesmí zapomenout na výstavu.






Hrad Český Šternberk je opravdu nádherný. Pořádá prohlídkový okruh i pro děti. Což je super, protože je nezahlcuje tolik informacemi o letopočtech apod. A baví je to víc.






Kromě výletů s rodiči byli dětičky i na výletě jinak. Tj. se školou nebo s Kamarády (místní spolek). Všichni byli ve Světě medúz a Světě ČT s Kamarády. Všichni byly v Majalendu s Kamarády. Všichni v Národním muzeu s Kamarády. Holky byly se školou v Národním technickém muzeu. Syn byl se školou v Toulcově dvoře. Všichni byli s Kamarády v Mirákulu. Holky byly se školou v ZOO Plasy a na minigolfu. Holky byly na exkurzi v Muzeu Nové Strašecí. Dcera byla v Čokoládovně v Šestajovicích se školou. 

Bylo toho prostě hodně a všechno jsme si náležitě užili. Jen mě mrzí, že rok 2023 jsem zapomněli na geocashing. Tak snad v roce 2024 budeme s lovem úspěšnější.

Komentáře