Kulturní okénko - červen 2021

 Ještě vloni jsem se snažila psát pravidelně příspěvky do tématu Divadelní okénko. V prosinci pak poslední Divadelní resty. Bohužel, Covid divadla, kina,... dost poznamenal a musím se přiznat, že mi kultura opravdu chybí. Jsem ráda, že děti alespoň něco málo užili v MŠ/ZŠ/ŠD. Já jen odkládám vstupenky z jedněch termínů na druhé. Proto jsem byla moc ráda, když se nám s dětmi naskytla možnost jít v černu do kina. A proč psát jen o divadle, když je možné psát i o filmech a třeba něco doporučit. Proto jsem se rozhodla, že z Divadelního okénka udělám Kulturní okénko.

V červnu jsem byli v kině hned dvakrát. Poprvé to bylo na filmu Scoob! První celovečerní film se Scooby Doo. Nechybí ani zbytek postaviček oblíbeného "duchařského" kresleného seriálu. Musím se přiznat, že mi to přišlo chvilkami dost přitažené za vlasy. Honí se za bájným psem Kerberem. Vyřešit to samozřejmě musí Scooby, jakožto pes. Nicméně film je určený pro děti, ty byly spokojené. A co si myslí dospělý, už tak důležité není. 


Druhým filmem pro děti, na kterým jsme byli, byl Červený střevíček a 7 statečných. Tak trochu jiná Sněhurka. Sněhurka je baculka, které se podaří získat střevíčky zlé čarodějnice. Boty z ní udělají krásku. A pak je tu 7 zakletých do zelených trpaslíků: Merlin, Artuš, Jiřík, Honza, Pino, Noki, Kio. Merlin se zamiluje do Sněhurky a ona do něho. Čarodějnice chce střevíčky. A pak už se to všechno různě zamotává a klasika pro děti. Děti opět nadšené, maminka už méně. Ale co už, hlavně, že si film užili oni.



Komentáře