Geocaching - červen 2021

 V červnu jsme geocaching opět trošku zanedbávali. Ulovili jsme pouze dvě virtuálky. Ale bylo to v rámci velkého výletu, takže to zase až tak nevadilo. Využila jsem prázdnější Prahy, bez zahraničních turistů, vzala jsem děti na Petřín. Vstupenky na Petřínskou rozhlednu i do Bludiště jsem měla rezervované a vytištěné z domova. Auto jsme nechali na Hradčanské, tramvajemi přejeli na Újezd. Z Újezdu lanovkou na Petřín. Už samotná lanovka byla pro děti zážitek. Malá Eiffelovka, jak děti rozhledně říkají, je velmi nadchla. Pamatuju si, že kdysi jsem byli na Petříně s manželem. Nemá rád výšky a tak mu rozhledna nedělala zrovna dobře (ale na opravdovské Eiffelovce byl v pohodě, zvláštní). Naštěstí to vypadá, že děti po tatínkovi nejsou a tak byla prohlídka s nádhernou vyhlídkou bez problémů.



První virtuální cach jsme ulovili právě u Petřínské rozhledny. Název cache je Paříž v Praze - Petřínská rozhledna. V okolí je spousta "kešek", ale přeci jen tu bylo dost lidí (víkend), tak jsem nikde nechtěla moc hledat. Měli jsme totiž ještě vstupenku do Bludiště. Zrcadlové bludiště proběhne dospělý člověk za 2 minuty. Ale pro děti to byla sranda. Nejvíc je bavila zrcadla, kde byli malí, velcí, tlustí, hubení - prostě sranda.



Pak jsme si u kolotoče dali chviličku odpočinek. Děti samozřejmě nejdřív chtěli kolečko, ale mám je naučené a naštěstí to i chápou, že kolotočů si užijí na poutích a posvíceních. Že jsme na výletě kvůli něčemu jinému a tak to respektují. Napili jsme se, trošku si odpočinuli a pokračovali na Pražský hrad. Nechybělo ani zastavení u Lorety, kde jsme byli v pravý čas a vyslechli si krásnou melodii.




Dostali jsme se tedy k Hradu. Přes nádvoří jsme se došli k chrámu sv. Víta. Vzala jsem děti dovnitř, protože na takovém místě ještě nebyli. Část je neplacená. Byli z toho opravdu ohromeni. Chtěli i do té placené části, ale to si myslím, že je ještě brzo. Ještě by nechápali, co by viděli a tak ještě počkám. Ale určitě je tam vezmu.





U chrámu jsme ulovili druhou a poslední virtuálku. Má jednoduchý název Katedrála sv. Víta.

Pak jsme prošli Jiřskou a Starými zámeckými schody až na Klárov.


Poslední zastávkou byla Vltava. Z ulice Cihelná je krásný přístup až k řece, kde jsme si užili nejen holubů, kachen, ale i labutě a nutrii!




Vrátili jsme se na Klárov a tramvají přejeli na Hradčanskou. V Créme de la Créme jsme si dali výbornou zmrzlinu na osvěžení a vydali se na cestu domů.

Komentáře