Geocaching - duben 2021

I v dubnu jsme se snažili nějaké ty kešky najít a docela jsme měli úspěch. A ulovili jsme tyto poklady:

1. Antilopy na Lánech + Geokoloběžkování - obě kešky v obci Lány. Je spousta lidí, co by na Lány nejezdili z důvodu, kdo sedí na Lánském zámečku. Bohužel, obec za to nemůže. A já si udělala se synem pěší procházku ze Stochova do Tuchlovic. Dcery byly mezitím na cyklo-výletě s manželem. Antilopy Lány je keška věnovaná antilopám a lamám, které jsou v místních výbězích. Antilopy jsou původem z Ugandy a Tanzánie. Do Lán je přivezl Dr. Vágner v letech 1969-71. My na antilopy měli smůlu. Nejspíš zima. Ale lamy ano. Přeci jen jsou zvyklejší z And na chladnější počasí. A Geokoloběžkování je věnováno zvládnuté cestě ze Sarajeva na Lány na počest 100. výročí samostatného Československého státu.


Bohužel, v den výletu na Lány jsme měli i jeden neúspěch. Bylo to u kešky s názvem "Lány". Ale nebyli jsme jediní, kdo byl neúspěšný. Ale podle nových logů to vypadá, že už je keška po údržbě a jsou zde i nové log in.

2. Masarykův kámen + His Majesty Tree - další dvě kešky, které byly uloveny v okolí mezi Lány a Tuchlovicemi (tohle místo je na kešky opravdu bohaté). Kámen byl zasazen prezidentem T. G. Masarykem v roce 1928 k výročí 10 let vzniku Československé republiky. Přítomni byli i dcera Alice a syn Jan. Datum je vytesáno do kamene. His Majesty Tree je opravdu strom, jako hrom. 




Také jsme dali několik sériovek.

3. Série Marvel + Spanilá hůrka + Ploskovská kaštánka + Ploskov - rybník. Marvel je série o 14ti klasických zastaveních a jedna mysterka. S dětmi jsme ulovili všech 14 klasických keší, které byly věnovány marvelovským postavičkám: War Machine, Falcon, Spiderman, Hawkeye, Antman, Winter Soldier,... Patnáctou mysterku si člověk musí vypočítat podle indicií, které sbírá po cestě, v předešlých keškách. Po výpočtu máte souřadnice, kam jít. Jelikož už byli dětičky uťapané, nechali jsme si tuto bonusovku na jindy. Protože v rámci série Marvel jsme si udělali odbočky i k jiným keškám. Jednou z nich byla Spanilá hůrka. Spanilá hůrka je zalesněná vyvýšenina nedaleko obce Lhota. Zdejší lesy jsou totiž plné památek z doby pravěku. Kamenné mohyly z doby bronzové. Ve zdejších lesích byly nalezeny i například amfory, meče, dláta a další nářadí. Druhou zastávkou mimo sérii byla Ploskovská kaštánka. Kaštánka je stromová alej, založená v roce 1850 na popud rodu Fürstenberků, kterým patřilo celé křivoklátské panství. Poslední zastávka mimo sérii byl Ploskov - rybník. Ploskov patří pod obec Lhota. Keš byla umístěna u rozpadlého domu v těsné blízkosti rybníku. Moc hezké. Mysterka nám tedy zatím stále uniká, ale souřadnice mám uloženy, tak se na ně podíváme snad v nejbližší době.





4. Série Čelechovice + Vojáčkova + Přátelské kameny. Série v obci Čelechovice má 20 zastávek a jednu mystery. Veškeré zastávky se týkaly informací a zajímavostí právě o obci Čelechovice. Jsou tu zastávky, jako: Přírodní divadlo, Mlýn, Křížek u mlýna, Na Ztrátech, Hasičský sbor, Kronikáři a další. Poslední mystery keš jsme opět nevybrali. Z celého okruhu 20 keší jsme si udělali opět zacházky ke dvěma jiným keším a přemýšlet nad závěrečným rébusem už se nám nechtělo. Mimo sérii jsme tak chytli ještě keš "Vojáčkova". Keš je věnovaná bývalému vojenskému prostoru, kde byl protiletadlový raketový oddíl. Vojáci měli toto území o roku 1959 do roku 1989. Poslední ten den, byla ulovena keš Přátelské kameny. V tomto případě se nejedná o klasickou keš, ale o EarthCache. Musíte dojít k místu, odpovědět na několik otázek. Odpovědi poslat autorovi kešky. A když máte odpovědi správně, uzná vám odlovení kešky. Kameny jsou umístěny do malého parčíku u multifunkčního centra obce. Kameny jsou dovezeny nejen z ČR, ale i z Francie, Německa. Ale víc napovídat nebudu, protože bych Vám prozradila odpovědi na dané otázky.






5. M*A*S*H - série 8 keší + 1 bonusovky. Myslím, že seriál M*A*S*H nemusím nijak představovat. Je to americký seriál, který se natáčel v letech 1972 - 1983. Jednotlivé zastávky jsou věnovány postavám ze seriálu. Jmenují se: Hawkey Pierce, Radar O'Reilly, Frank Burns,... Poslední, bonusová keška, je věnovaná Henry Blakeovi. Musíte si opět vypočítat souřadnice. My to tentokrát udělali. Celá série je opravdu moc povedená. Její provedení, zvlášť pak finální bonusovky, je prostě pěkné, vtipné.





Komentáře