Mikulášské cake pops

 V kastrůlku zahřejeme 90ml vody s 30g holandského kakaa a 30g másla. Za stálého míchání krátce povaříme a necháme zchladnout. V míse vyšleháme 1 vejce, 80g krupicového cukru s 1 vanilkový cukr do pěny. Přidáme 50g bílého jogurtu. Zchladlou kakaovo-máslovou směs. Poté 70g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, na špičku nože jedlé sody a 30g strouhaného kokosu. Smícháme. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 20 minut na 170°C (nebo dle trouby). Necháme vychladit.

Studený korpus rozdrobíme rukou, přidáme 2 balíčky vanilkového cukru a 100g mascarpone. Připravíme těsto, ze kterého tvarujeme kuličky. Dáme do lednice ztuhnout. Kolik je kuliček, tolik si připravíme párátek. Rozehřejeme čokoládové polevy (já měla tmavou a bílou). Konce párátek namočíme v čokoládě a zapíchneme do kuliček. Opět necháme krátce ztuhnout v lednici. Pak jednotlivé kuličky namáčíme v polevách, zdobíme různými druhy zdobení. Dobrá finta pro zaschnutí polevy, je zapíchnout "lízátka" do plata od vajíček. Opět necháme ztuhnout v chladu.

Výše uvedený recept jsem už chtěla zkusit delší dobu, ale došlo na něj až letos. Mám jej z časopisu od dr. Oetkera, který mi chodí 2x do roka. Dětem moc chutnají. 




Komentáře