Čtenářské okénko - červenec 2020

První knihou července bylo pokračování Stoletého staříka. Tedy Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět (pěkně dlouhý název - opět). Musím říct, že to špatné čtení nebylo, ale jak už to tak bývá, na první díl to nemělo. Z prvního dílu jsem byla nadšená, z tohoto už ne. Už mi to přišlo moc "přitažené za vlasy". KLDR, setkání s Trumpem, Merkelovou. A nově i dobrodružství v Africe. Ale bylo to skvěle odpočinkové čtení a jsem ráda, že jsem knížku nevynechala.




Druhou knížkou července je Proč máma nadává. Druhý díl Deníku rozčílené matky. Už mám přečteno Proč máma pije. A koukala jsem, že naše knihovna má i zbrusu nový, třetí díl, Proč je mámě všechno u... Druhý díl už není takový, jako ten první. Klasika. Ale u spousty témat či situací jsem se našla. Kdo odveze, kdo vyzvedne. Proč nikdo nepomůže s úklidem atd. A docela se těším i na ten třetí díl.




Třetí knížkou července byla další knížka ze série. Tentokrát to byla Clona od Samuela Bjorka. Už jsem od něj četla předešlé dvě knížky, tedy V lese visí anděl a Sova. A pro mě samotnou byla Clona další povedený kousek. Přečteno za 2 dny. Příběh pěkně "odsejpá". Mia s Holgerem je prostě sympatická dvojka. Tentokrát se ukáže, že jsou vraždy podle příběhu Mii. Respektive podle jejího životního příběhu. Víc neprozradím. Přečtěte si!




Čtvrtou knížkou července byla česká detektivka Vzplanutí od Jiřího Březiny. Mladý vyšetřovatel dostane na práci takovou tu "podřadnou" práci. Ale i díky ní se mu podaří objasnit starý případ. Respektive u nového případu se nenechá ošálit a stojí si za svým, ačkoliv mu nikdo nevěří. A závěrem současného případu se mu podaří vyšetřit i případ z minulosti. Pěkné čtení, taky za dva dny přečteno.




Ještě se mi podařilo rozečíst Ženu v okně od A. J. Finna. Ale jelikož to bylo den před koncem měsíce, zařadím jí hodnocením i počtem do srpna.

LEDEN 5
ÚNOR 5
BŘEZEN 5
DUBEN 3
KVĚTEN 5
ČERVEN 4
ČERVENEC 4
CELKEM V ROCE 2020      31

Komentáře