Divadelní okénko - Báječná neděle v parku Creve Coeur

V loňském roce jsem se docela rozchodila do našeho Kulturního domu, na všemožná divadelní představení. Přiznávám, že nechodím na úplně všechna, ale v loňském roce toho bylo opravdu dost.

V dřívějších dobách jsem měla různé "divadelní" vlny. Když nebudu počítat divadelní představení navštívená se školami, nejintenzivnější období divadel bylo s mým prvním přítelem, Štěpánem. V rámci Klubu diváků na jeho střední škole, jsme navštívili několik představení, např: v Divadle Komedie, v divadle Pod Palmovkou a další. Postupem času přišlo spíš období kina a koncertů. Až po přestěhování na Stochov jsem hledala nějakou možnou zábavu, když jsem byla "sama" v novém městě. Musím říct, že mi tento "model" naprosto vyhovuje. Nemusím se složitě rozhlížet po rozmanité nabídce xy divadel v Praze. Máme tu jeden kulturní dům a čekám, co přijede za zájezd. A buď jdu nebo ne. Některá představení se musí rezervovat hodně dopředu, protože je o ně velký zájem. Ale hezky postupně...

Báječná neděle v parku Creve Coeur bylo první představení, které jsem u nás viděla. Zájezdní představení Divadla Kalich. Představení se konalo 19. ledna 2019. V hlavních rolích Sabina Remundová, Lucie Žáčková, Barbora Munzarová a Iva Janžurová. Mimochodem, Iva Janžurová toto představení i režírovala. Když vešla na divadelní prkna Sabina Remundová a promluvila, celým sálem se ozvalo "Ta je celá máma." Lehká komedie o vymanění se z obyčejného života. Rádoby rázná Munzarová, senilní Janžurová a nahluchlá Remundová. Tyto dámy se krásně doplňují. Na tomto představení jsem byla i s manželem (nechodíme spolu pokaždé) a dodnes na něj vzpomínáme. Vidět Ivu Janžurovou na vlastní oči je prostě zážitek.



Komentáře