Tip na výlet s dětmi: Motýlí dům v Karlových Varech

Po úspěchu v Mořském světě v Holešovicích, jsem pro děti hledala další možnou zábavu. Opět na Slevomatu (opět z finančních důvodu pro 5ti člennou rodinu), jsem si vyhlédla Motýlí dům v Karlových Varech. Bydlíme kousek od dálnice D6, takže to pro nás není zase až tak daleko.
Auto jsme nechali na placeném parkovišti u hotelu Grandhotel Pupp. Lanovkou (což byl pro děti další zážitek), jsme vyjeli k Dianě. Je tu nejen Motýlí dům, ale i rozhledna, mini zoo. A pokud nebudete mít upršené počasí, jako my, můžete posedět v místní restauraci. Či prozkoumat okolí místních lesů a pamětihodností.
Samotná expozice motýlů je na ploše asi 100m2. Ono to možná nepřijde, protože je to taková větší místnost. Jsou zde tropické rostliny, na kterých motýli odpočívají. Pozor, před malými dětmi, které se hmyzu bojí. Motýli jsou schopni Vám sednout na oblečení, kabelku,... sama jsem toho důkazem. Je tu i líheň, takže můžete vidět motýly v různém stádiu. Jezírko s kapříky. Dokonce i hnízdo s malými ptáčky. Součástí expozice je samozřejmě i obchůdek se suvenýry, "šatna" (tyč s ramínky). Opravdu je dobré si svršky sundat. Přeci jen jdete do expozice tropických motýlů a je tomu přizpůsobena i teplota.
My jsme si pak ještě prošli Kolonádu a navštívili letiště v Olšových Vratech.
Expozici mohu jen doporučit.








Komentáře

Okomentovat