Fíkový chlebíček

100g změklého másla vyšleháme s 40g krupicového cukru. Postupně přidáme 4 žloutky. Dál přidáme 160ml kokosového mléka (pokojové teploty) a prosátou mouku s jedlou sodou. Hladké mouky 200g a jedlé sody 1 lžičku. 4 bílky vyšleháme se špetkou soli a 20g krupicového cukru do tuhého sněhu a přidáme do žloutkové směsi. Dále přidáme: 100g nakrájeného marcipánu, 50g oloupaných nasekaných mandlí, 60g sušených pokrájených fíků a 40ml rumu. Promícháme a dáme do chlebíčkové formy. Pečeme na 160°C cca 50 minut. Vychladlé polijeme polevou, kterou připravíme takto: 80g bílé čokolády rozpusíme ve vodní lázni s jednou lžící másla. 50ml smetany ke šlehání zahřejeme na 40°C a smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Polijeme chlebíček a dáme ztuhnout do lednice.

DOBROU CHUŤ

Komentáře