750g hladké mouky
250g moučkového cukru
250g medu
2 vejce
50g holandského kakaa
1 prášek do perníku
1/4 prášku do pečiva
perníkové koření
200g másla
Z vyjmenovaných ingrediencí vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici. Druhý den vyválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme různé tvary. Pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme při 180°C. Vychladlé zdobíme polevou z 1 bílku a 100g prosátého moučkového cukru. Uchováváme v dobře uzavíratelné dóze s 1/2 nakrájeného jablíčka. Jablko cca po týdnu vyměňujeme.
Já peču z poloviční, někdy i z třetinové dávky těsta. Plné množství můžete využít například při tvorbě perníkové chaloupky.
Ano, recepty na jednotlivé cukroví tu již mám, ale proč si je neosvěžit a nemuset přitom "listovat" několik stran dál.
250g moučkového cukru
250g medu
2 vejce
50g holandského kakaa
1 prášek do perníku
1/4 prášku do pečiva
perníkové koření
200g másla
Z vyjmenovaných ingrediencí vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici. Druhý den vyválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme různé tvary. Pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme při 180°C. Vychladlé zdobíme polevou z 1 bílku a 100g prosátého moučkového cukru. Uchováváme v dobře uzavíratelné dóze s 1/2 nakrájeného jablíčka. Jablko cca po týdnu vyměňujeme.
Já peču z poloviční, někdy i z třetinové dávky těsta. Plné množství můžete využít například při tvorbě perníkové chaloupky.
Ano, recepty na jednotlivé cukroví tu již mám, ale proč si je neosvěžit a nemuset přitom "listovat" několik stran dál.
DOBROU CHUŤ!
Komentáře
Okomentovat