Po dlouhé době jsem oprášila recept od mé babičky na velice jednoduchou buchtu. Kdo má rád hrnkové recept, nechť zkusí:
1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
4 vejce
2-3 jablka nakrájená na kostičky (závisí na velikosti jablek)
30g rozinek
Smícháme suché ingredience. V misce vedle smícháme olej, mléko a vejce. Přelijeme do suché směsi a vypracujeme těsto. Na závěr vmícháme kostičky jablek a rozinky. Těsto vlijeme do vymazaného plechu a pečeme na 170°C asi 20 minut (každý si hlídá sám dle zkušeností se svojí troubou).
1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
4 vejce
2-3 jablka nakrájená na kostičky (závisí na velikosti jablek)
30g rozinek
Smícháme suché ingredience. V misce vedle smícháme olej, mléko a vejce. Přelijeme do suché směsi a vypracujeme těsto. Na závěr vmícháme kostičky jablek a rozinky. Těsto vlijeme do vymazaného plechu a pečeme na 170°C asi 20 minut (každý si hlídá sám dle zkušeností se svojí troubou).
Komentáře
Okomentovat