Boží milosti jsou malé drobné sladké pečivo, které se připravuje především v době masopustu. Ale někde jsem si přečetla, že se můžou připravovat i o čarodějnicích. A tak jsme je včera prvně zkusila. Úspěch byl velký. Všechno snědeno v rámci odpolední svačiny.
2 necelé hrnky hladké špaldové mouky
3 lžíce třtinového cukru
5 lžic bílého vína
5 lžic mléka
50g změklého másla
Suroviny zpracujeme na pevné těsto. Ihned vyválíme a rádýlkem nakrájíme na menší obdelníčky. Každý obdelníček nařízneme i uprostřed.
Boží milosti smažíme na oleji, jako koblihy. Osušíme v papírové utěrce od tuku a ještě horké obalíme v moučkovém cukru, do kterého jsme přidali špetku vanilkového cukru.
Dobrou chuť!
2 necelé hrnky hladké špaldové mouky
3 lžíce třtinového cukru
5 lžic bílého vína
5 lžic mléka
50g změklého másla
Suroviny zpracujeme na pevné těsto. Ihned vyválíme a rádýlkem nakrájíme na menší obdelníčky. Každý obdelníček nařízneme i uprostřed.
Boží milosti smažíme na oleji, jako koblihy. Osušíme v papírové utěrce od tuku a ještě horké obalíme v moučkovém cukru, do kterého jsme přidali špetku vanilkového cukru.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat