Ohlédnutí za rokem 2016

S odstupem pár dnů se pokusím ohlédnout za uplynulým rokem. Přinesl nám spoustu krásných chvil, ale i chvil nepříjemných. Jen těžko můžeme očekávat, že všechno bude růžové, takže ve finále jsem docela spokojená. A jaký tedy byl? Vezmeme to hezky po měsících.

LEDEN
Zkraje roku jsem navštívila s kamarádkami Kristýnou, Petrou a Markétou skvělou kavárnu Oliver's Coffee Cup. Po dlouhé době jsem tedy viděla i Petru s Markétou, které tvořily část naší Kraví party, kterou jsme měly na střední. O týden později jsem si s kamarádkami z Tuchlovic udělala menší dámskou jízdu. Já, Naďa, Verča a Petra. Bylo to moc fajn. Jen podniky, které jsme navštívily, byly na Kladně. A tak noční přesun z jednoho do druhého klubu, byl více než rychlý, protože podivných individuí bylo na blízku víc, než je zdrávo. V sobotu jsem se pobavila a v neděli jsem skončila s Domčou na pohotovosti v Motole. Měl opravdu hodně ošklivý kašel, kdy se až dávil. A tak nás tchýně vyprovokovala, abychom neváhali a jeli. Tak jsme uposlechli, ale naštěstí to nebylo nic vážného. Na plicích nic a tak jsme jeli domu s kapkami na kašel. Trošku trapas, no. Navštívila jsem s dětmi kamarádku Kristýnu. Pak nás potrápila trošku virózka, zvýšené teploty, ale naštěstí nic vážného. Já navštívila specialistu na migrény, MUDr. Dvořáka ve Vojenské nemocnici. A většinu měsíce jsem držela detox podle A. Mačingové. Na konci měsíce jsem byla s Kristýnou v kavárně Double B, což byla také velmi příjemná záležitost. A vrchol měsíce leden byly první narozeniny Dominika. V lednu se mi migréna nevyhnula. A přečetla jsem trilogii Padesát odstínů.

ÚNOR
V únoru jsem pokračovala ve svém detoxu. Únoru také přezdívám druhé Vánoce, protože hodně lidí z naší rodiny má svátek či narozeniny. Sestra, kamarádka, mamka, manžel, moje babička a švagrová. Prostě pecka. Opět jsme navštívili kamarádku Kristýnu a také jsem s ní byla v Kofárně. Byla nám prodloužena nájemní smlouva v horoměřickém bytě. Domčovi vylezl první zub. Opět nás potrápila virózka. S kamarádkami ze střední jsme byli v kavárně Studio DVA. Byli jsme nuceni koupit novou lednici. S Kristýnou jsme si pak daly kávu i v dejvickém Kafematu. Tam jsme byly i s dětmi a já odtamtud rychle prchala, kvůli migréně. V únoru jsme si užili den navíc, protože byl přestupní rok, ale pro nás nic speciálního. V únoru jsme přesunuli Domču s postýlkou do pokojíčku k dvojčatům. Přečetla jsem knížku Grey.

BŘEZEN
Hned první březnový den byla taková zima, že jsme s dětmi stavěli sněhuláka. S dětmi jsem i navštívila tetu Kristýnu. S kamarádkou Luckou jsem si hezky popovídala v Jerichu. Dvojčata strávila víkend u dědy s babičkou v Tuchlovicích a já za nimi druhý den, dojela s Domčou autobusem. S Aničkou jsem navštívila MUDr. Příhodovou, neuroložku v Centru komplexní péče. Vše dopadlo dobře a Anička byla vyškrtnuta z evidence. S Kristýnou a dětmi jsme si udělaly procházku po Horoměřicích. Měli jsme, po zimní pauze, sraz s Apolinářkama. Byla jsem já s dvojčaty, Jarka s Terezkou a Zdeňka s dvojčaty. Pak čekala dvojčata další víkend u babičky. S kamarádkou Kristýnou jsem navštívila Dyzajn Market jaro a pak jsme si daly kafčo v Tricafe. V rámci velikonoční neděle jsme si udělali výlet do Lánské obory. Na konci března jsme měli návštěvu. Strejdové Adámek a Honzík nás navštívili doma a bylo to moc fajn setkání. V březnu jsem se se čtením trošku poflakovala... :) A migréna se mi kupodivu vyhnula. Rozečetla, ale nedočetla - Biomanželka. Začalo několikaměsíční navštěvování zubařky, která mi částečně dala do pořádku zuby po dětech (částečně je psáno schválně, práce je tam ještě dost, ale finance nejsou).

DUBEN
Hned zkraje dubna jsme navštívily s dvojčaty tetu Kristýnu, holky pak odjely na víkend k babičce. Zúčastnila jsem se srazu létajících od ČSA. Byla jsem pozvána, ač nelétající, ale patřila jsem k nim, jako podpora v recepci posádek. Tak to bylo moc fajn. Sraz proběhl v příjemné restauraci Barbar. Prošla jsem vyšetřením magnetická rezonance. Vyšetření dopadlo dobře, nic nenašli. Opět jsem začala pravidelně navštěvovat svého kardiologa. Mam menší nedomykavost chlopně, kterou měli oba moji rodiče a tak mi to musí hlídat. Udělali jsme si výlet do Zooparku Zájezd a k letištnímu plotu. Opět jsme byly s dvojčaty u tety Kristýny. Domču hlídal vždycky taťka. S Kristýnou jsem byla na kávě v The Kavárna.  Udělali jsme si výlet do kladenského medvědária, ale medvědy jsme neviděli. V Tuchlovicích jsme si konečně po zimě poprvé užili pergolu. Holky pak zůstaly opět na noc. A 30. jsme se zúčastnili pálení čarodějnic v Horoměřicích. V dubnu jsem přečetla: Svědkyně ohně, Stalker, Utajená svatba. A rozečetla, ale nedočetla - Cesta na poledne. Manžel měl svátek.

KVĚTEN
S manželem jsme byli na skvělém představení Komici on tour v Lucerně, kde jsem potkala kamarádku Markétu. Byli jsme na pouti v Tuchlovicích. Zúčastnili jsme se rybářských závodů v Horoměřicích. A byla jsem na srazu s kamarádkami Kristýnou, Petrou a Markétou ve Styl & Interier. V květnu nám přišel první balíček z Coffee to home. Zúčastnila jsem se foto exkurze ku příležitosti odletu Antonova 225. Anetka a já jsme měly svátek. S kamarádkou Mílou jsem měla sraz v kavárně Kofárna. Tam jsem se dozvěděla, že je těhotná a moc jsem byla nadšená! Navštívili jsme medvědárium v Berouně. Opět mě chytla migréna. Dvojčata byla opět na víkend u babičky. My si s Domčou udělali první výlet do Vlkovce. Opět byl sraz Apolinářek. Tentokrát na venkovním hřišti ve Stromovce. Kromě mě a dvojčat byla ještě Jarka s Terezkou, Tereza s Maruškou a Blanka s Patričkem. Poprvé na noc jsme byli i ve Vlkovci. S kamarádkou Kristýnou jsme byly na Dyzajn Marketu léto + tradiční kávě v kavárně Tricafe.

ČERVEN
V červnu jsme si s manželem udělali radost účastí na Festivalu ambasád v rámci farmářských trhů na Kulaťáku. Byli jsme na Dni dětí na letišti. Byli jsme ve Vlkovci. Další sraz Apolinářek proběhl v ZOO Praha. Bylo nás opravdu hodně. Já s celou rodinkou, Jarka s Terezkou a později se připojil i Jarky manžel, Monika s Eliškou a Terezkou + její tetou s prckem, Tereza s Maruškou, Blanka s Patričkem. V červnu jsme byli s manželem a Domčou na festivalu Všechny chutě světa v Dobřichovicích. Dvojčata byla na víkend u babičky. S dětmi jsem jela za taťkou do práce, kouknout na letadla. Byla jsem s dvojčaty u tety Kristýny a u tety Zdeňky v Roudnici. Pak byly holky opět na víkend u babičky. Jelikož mi opět skočilo něco na plíce, ďobla jsem si antibiotika.

ČERVENEC
Holky si udělaly výlet s dědou, babičkou, tetou a strejdou do chomutovského Lesoparku. S manželem jsme byli na koncertě Iron Maiden. Na koncertě jsem potkala Janu, dceru mojí učitelky angličtiny ze základky, se kterou jsem se jeden čas docela kamarádila a bylo velké překvapení ji na koncertě potkat (mezi tisíci lidmi). S tchýňaty jsme si udělali veliký výlet na Šumavu, kde jsme navštívili vlky a sovy. U jelenů už jsme měli smůlu. Byli jsme ve Vlkovci. Byla jsem s dvojčaty u kamarádky Kristýny. S kamarádkou Zuzkou jsem byla v Creperii Giraffe na Suchdole. Tam jsem se dozvěděla, že se po opravdu dlouhé době zadařilo a Zuzka otěhotněla. Byli jsme na víkend ve Vlkovci. Holkám jsme koupili velké postýlky, takže už se z nich staly velké slečny. Opět jsme byli na noc ve Vlkovci. Holky na víkend u babičky. S dvojčaty a se Zuzkou jsme byly na návštěvě u Míly. Oslavili jsme 60 mého táty, kterou měl v srpnu. Anička měla svátek. Přečetla jsem knihu Kafe a cigárko.

SRPEN
Srpen jsme začínali ve Vlkovci. Udělali jsme si velký výlet - Mackova hora s rozhlednou, Lužná u Rakovníka a muzeum ČD, na kafčo jsme si zajeli do Rakovníka do kavárny Petra, na lánské antilopy a do Kněževse na val. Zúčastnili jsme se Žralokových necek. S dětmi jsme si udělali výlet vlakem a pak byli společně v Creperii Giraffe. S kamarádkou Kristýnou jsem navštívila skvělý Parlor. Holky byly na víkend u babičky. Děti byli poprvé u zubařky. Byla jsem na kafču u Zdeňky v práci. Udělali jsme si výlet do Houslí v pražských Lysolajích. Opět jsem navštívila kamarádku Mílu. Se Zuzkou a dvojčaty jsem byla v suchdolské Creperii. Na Zdeňky blogu se mi podařilo vyhrát v jedné ze soutěží. Vzala jsem děti za taťkou do práce. Přečetla jsem Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm. Domča měl svátek.

ZÁŘÍ
Začátkem září měl můj muž dovolenou a tak jsme většinu času trávili ve Vlkovci. Dvojčata byla na víkend u babičky. Byly jsme s dvojčaty u Kristýny. S Adámkem a Honzíkem jsme si udělali vycházku po Horoměřicích. Byla jsem na kafču u Zdeňky v práci. Dvojčata měla již třetí narozeniny. Opět byly na víkend u babičky. S manželem a dětmi jsme navštívili kavárnu U dobrého pastýře v Čerčanech. S dvojčaty jsem jela z Vlkovce do Horoměřic vlakem a MHD. Byla jsem na srazu se Zuzkou a Mílou v kavárně Tricafe. Udělala jsem si první Den pro sebe, v rámci kterého jsem navštívila: Starbucks, Letenské sady, chrám sv. Víta, prošla jsem Nerudovu ulici, chrám sv. Mikuláše, věž na Karlově mostě, Kofárnu, viděla film Sully: Zázrak na řece Hudson, Vypálené koťátko. S Kristýnou a dětmi jsme se potkaly na hřišti v Horoměřicích. Dala jsem si kávu v Café Terronská. Udělali jsme si výlet do Zooparku Berousek a do Bakova n. Jizerou k Il-18 (tento výlet vám dlužím, ale typ na tento výlet vám dám, až bude Zoopark opět otevřený, což přes zimu není). Přečetla jsem: Dívka, která kopla do vosího hnízda.

ŘÍJEN
Začátkem října jsem se zúčastnila letecké burzy - Convention a opět viděla spoustu skvělých lidiček v čele s Yiřinou, Foxxem, Milanem,... A samozřejmě Zuzkou. Zúčastnila jsem se skvělé akce, kterou pořádala kamarádka Lucka. Nejprve se promítaly fotky z její dovolené v Rumunsku, což bylo velmi zajímavé, ale hlavně tam byla skvělá parta lidí. Monča, Martin, Zaid, Alenka, Petr,... A spousta dalších. Dali jsme si společnou noc u babičky v Tuchlovicích. Zúčastnili jsme se posvícení v Tuchlovicích. Děti napsali dopis Ježíškovi. Byla jsem s dvojčaty na návštěvě u Zdeňky v Roudnici. Den pro sebe jsem strávila takto: Letka, Technické muzeum, velká procházka, Paneria, Náprstkovo muzeum, velká procházka, Starbucks + Donuter Donut. Poprvé jsme vyřezávali dýni. A byla jsem se všemi dětmi u tety Kristýny. Přečetla jsem: Dívka ve vlaku a Dívka v pavoučí síti.

LISTOPAD
S kamarádkou Zuzkou jsme byly v kavárně Místo. S manželem jsme si udělali radost v podobě návštěvy The coffee bay v Řevničově. Byli jsme u tety Kristýny a to hned dvakrát. Další sraz Apolinářek, kterého jsem se zúčastnila já s dvojčaty, Jarka bez Terezky, která marodila, Blanka s Patričkem a Tereza s Maruškou. Tereza prodělala během srazu epileptický záchvat, tak to bylo docela napínavé. Udělala jsem si Den pro sebe (víc v příspěvku, který vám dlužím). Začala jsem péct cukroví. Přečetla jsem: Bábovky, P. S., Malý princ.

PROSINEC
Byla jsem na kafču u Zdeňky v práci. Zúčastnili jsme se slavnostního rozsvícení vánočního stromu v Horoměřicích. Poprvé všechny tři děti na víkendu u babičky. Zúčastnili jsme se Mikuláše u Skleněného domu v Dejvicích. S kamarádkou Kristýnou jsem byla opět na Dyzajn Marketu zima + kavárna Tricafe. Opět mě schvátila migréna. S dětmi jsem byla za taťkou v práci. Měla jsem Den pro sebe (ten vám taky dlužím). Všichni jsme spali jednu noc v Tuchlovicích. Všichni jsme těsně před svátky marodili, takže jsme byli s manželem nuceni zrušit společný víkend ve městě Wroclaw. Děti naštěstí byli do dvou dnů v pohodě, ale já si zase chroupla antibiotika. Moje narozeniny. Vánoce. Mám radost, jak svátky proběhly. Nenutila jsem děti se převlékat do svátečního, ke štědrovečerní večeři. Přeci jen ještě nebyli 100% fit. Tak snad za rok. Z dárků měli obrovskou radost. Takže Domča se tu prohání v traktoru, s dalšími si hraje, krotí dinosaura a dvojčata se nestíhají starat o svoje nové panenky, kočárky, šminkovní stoleček a společné Duplo. Cukroví mělo taky velký úspěch. Na balkoně mám poslední krabici. Dětem nejvíc chutnají perníčky, tatrankové pracny, americké cookies,... Mě nejvíce rumové kuličky, vosí hnízda a americké cookies. Z těch novinek mě nejvíce chutnají Dukátky s čokoládou. Nejmenší úspěch měly mrkvové tyčinky. Úplně ztvrdly. A z kokosových tyčinek taky žádný odvaz. K večeři jsme měli kapra a salát od mamky. Děti měli filé a salát. Snědli bez problémů. Silvestr. Půlnoc všichni, až na mě, prospali. Manžel byl mezi službama. Děti ohňostroj a petardy nevzbudil, tak jsem měla radost. Silvestrovské pohoštění mělo velký úspěch. Já s manželem ujížděla na nivovém dipu se zeleninou a jednohubce sýr+ananas. Holky na rohlíkových jednohubkách. Domča na jednohubkách s olivou. Rozečetla jsem hned dvě knížky: Čachtickou paní a Madame Chic. Obě jsem si přenesla rozečtené do roku 2017.

Všechny články, které Vám dlužím samozřejmě dodám... :)

Migrénu zde uvádím jen v pár měsících. V těch několika zbývajících se nedá říct, že by mě úplně minula. Ale její projev je pro mě dost netypický a budu jej muset konzultovat s lékařem. Stává se mi to v klidových situacích. Před očima se mi odehraje "film", pořád jeden a ten samý a pak jsem několik minut neschopná cokoliv dělat. Většinou to stačí a je klid. Ale stalo se mi, že jsem i po tomto projevu šla zvracet. Tak uvidím, budu se teď v lednu objednávat k neurologovi.

Vloni jsme vstupovala do roku 2016 s dvěma předsevzetími. První bylo zhubnout. No, to radši nekomentuju. Druhé bylo víc číst. To si myslím, že jsem dodržela. Teď mám doma další knížky, půjčené a i vlastní, které mám číst, takže určitě ani letos nepovolím.
Můj muž má v práci skvělé kolegy, takže s klukama každý měsíc navštíví nějakou novou hospodu. Jediný můj muž nevynechal ani jedno sezení. Njn, taky potřebuje vypnout a odpočinout si.

Rok 2016 byl o hodně knížkách, o skvělé kávě, o úžasných setkáních s mými kamarádkami. Díky větším dětem jsme se mohli vypravit i na pár výletů či trávit delší čas ve Vlkovci.

Také jsme v loňském roce začali řešit naše bydlení. Už jsem to tu již několikrát psala. S manželem, když jsem se rozhodli bydlet společně, jsem se rozhodli pro hypotéku a byt 1kk v Dejvicích. Pak jsme se chtěli stěhovat do Tuchlovic, zrychtovat si část stodoly. To jsme si rozmysleli a vrátili jsme se do Dejvic. Když se narodila dvojčata, bylo nám jasné, že je byt malý a šli jsme do podnájmu v Horoměřicích. Sousedi naši. V bytě podnájemník. Mám napůl byt s babičkou. Kdysi jsem si kvůli tomu brala půjčku. Když byl ještě děda, sepsali papír, že až jeden z nich zemře, bude majitelem společné půlky ten druhý a po jeho smrti já. Když jsme se přestěhovali do Horoměřic, naskytl se tady byt 4+1 za velmi slušnou cenu (na zdejší lokalitu). Chtěli jsme si vzít babičku k sobě, oba byty prodat a zafinancovat tím ten horoměřický byt. Ona tehdy nesouhlasila, že chce mít svoje soukromí a že má v bytě vzpomínky na dědu. Pak se narodil Domča a bylo jasné, že ve 2kk taky dlouho nevydržíme. Vymysleli jsme několik variant. Jedna byla převést zástavu z našeho bytu na byt můj a babičky, náš byt prodat a koupit něco společného i pro bydlení s babičkou. Nebo dát do kupy Vlkovec, aby se tam dalo bydlet na stálo. Co není děda, dost to tam chátrá. Nebo si koupit svoje vlastní, bez babičky, a pak tu zástavu zase převést na novou nemovitost. Nejen, že nám babička nepovolila převést zástavu, jak jsem se v září dozvěděla, změnila závěť a slibovanou půlku bytu přepsala na mojí sestru. Nevadí mi, že moje sestra má onu půlku bytu. To se prostě nějak v budoucnu pořeší. Ale ten princip, jakým jsem se to dozvěděla. Ne od babičky, ale od mého táty. Naprosto nám nepomohla a vykašlala se na nás. Takže museli na scénu vstoupit manželovy rodiče. Ti nám povolili převést zástavu na jejich dům, takže jsme to v listopadu rozjeli. Odhad nemovitosti, výpověď nájemní smlouvy podnájemníkovi. Nájemník, ačkoliv měl tříměsíční výpovědní lhůtu, byl do měsíce pryč. Takže jsem s bankou a katastrálním úřadem začali řešit převod zástavy a můj muž jezdí dávat do pořádku byt po nájemníkovi. Vymalovat atd. Teď čekáme na vyjádření katastrálního úřadu. Pak prodáme byt. Pořešíme vše opět s bankou a pak si snad koupíme konečně něco svého.

Co čekat od roku 2017? Doufám, že nás čekají jen samá pozitiva a sociální jistoty... :) Teď vážně, bude nás čekat stěhování. To samo o sobě není nic příjemného, ale vyřešíme tím snad jednou pro vždy naše problémy s bydlením. Doufám, že budeme co nejvíce zdraví, protože to je prostě to nejdůležitější. Doufám, že nám vezmou děti do školky. Holkám bude v září 4, takže ty snad určitě. A s Domčou uvidíme. Snad nám zbude i čas na nějaký rodinný výlet. S manželem si dáme v březnu Brusel na otočku, co jsem dostala jako vánoční dárek. Doufám, že budu pokračovat v příjemných setkáních s mými kamarádkami. A že přečtu spoustu krásných knížek. Samozřejmě, že bych ráda něco zhubla, ale jelikož znám svojí vůli, tak to za letošní předsevzetí dávat nebudu. Letos snad ani předsevzetí nemám.

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Jak probíhal ten Nový rok u Vás? U nás, jako každý jiný den v roce. Děti: snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře, čtení pohádky, spánek. Uvařili jsme si čočku, tak snad budeme mít penízky. Žádná drůbež, ani prádlo neviselo. Manžel byl celý den v práci. A jelikož jim onemocněla kolegyně (docela zajímavé na Nový rok), zůstal i na přesčas. Takže začal ráno v 6 a končil večer v 23. Tak snad to tak nebude po celý rok... :)

A samozřejmě přeju tomuto blogu, aby byl dál čtený, jako doposud.

PF 2017

Komentáře