Preventivní prohlídky

Světe div se, našemu nejmladšímu robátku je rok a půl (přesněji už rok a 7 měsíců, ale chtěli jsme společnou kontrolu s dvojčaty, takže proto prohlídka o něco později). Proto jsme navštívili naši pediatričku, aby se na našeho kloučka podívala.
Koblížkovi zkontrolovala zoubky (má jich 4, což je o 2 méně, než měly dvojčata v jeho věku), poslechla si jeho srdíčko a plíce (všechno v pořádku, i když ho trápí kašel, naštěstí to není nic vážného) a podívala se mu na nádobíčko. Vše bez problémů.
Samozřejmě došlo i na vážení a měření. V roce a půl má 11,7kg a 79cm. Anička měla v jeho věku o kilo méně a měřila stejně. Anetka v jeho věku měla pouze o 300g méně a měřila o 1cm méně. Takže jsou všechna robátka stejná v mírách, ačkoliv dvojčata byla narozena o 2,5 měsíce dříve. Je vidět, že tělesně měla dvojčata v roce a půl všechno dohnáno.
Jak je z nadpisu patrné (a i z první věty), na prohlídce byla i dvojčata. A to rovnou na tříleté!!! To už vážně není vtipné. Dvojčatům bude začátkem září tři roky!!!!!
U nich byla prohlídka trošičku náročnější. Bohužel, ani jedna z holek nereagovala na doktorčino vyzvání. Takže neřekly, jak se jmenují. Neřekly, kde bydlí a ani neřekly žádnou básničku nebo nezazpívaly písničku. Ale hodně na nich bylo vidět, jak se stydí. Když kontrolovala doktorka našeho Domču, donutila jsem holky něco říct, zazpívat či říct básničku. Takže nakonec máme v tomto ohledu splněno. Na některé věci se doktorka ptala přímo mě. Jestli umí barvy, jestli se umí obléknout, jestli se umí najíst, zda mají všechny zuby a podobně. Tak až na ty barvy by to šlo. Vloni, na dvouleté psychologické prohlídce v Centru komplexní péče, přiřadily barvy správně k sobě. Takže barvoslepé nejsou. Ale neumějí přiřadit slova správně k barvám, což MUDr. říkala, že je v pořádku v jejich věku. Zbytek šel bez problémů. Zkontrolovala, zda nemají křivou páteř, jestli nemají ploché nohy. Opět si je poslechla a zkontrolovala všechny tělní orgány, dutiny a údy. A samozřejmě došlo na vážení a měření. Vážně to chcete vědět? Naše Anička je totiž z nedonošených dětí nejtěžší. Anetka váží 14,3kg a měří 92cm. Anička váží 15,5kg a měří 96cm. Kdo by se odvážil jim tvrdit, že jsou nedonošené??
Domča tedy zase až ve 3 letech. Dvojčata až na pětiletou...

Komentáře