Recept na beránka

Sice s křížkem po funusu, jak se říká, ale proč tento výborný a jednoduchý recept nezveřejnit. Můžete si beránka upéct i po Velikonocích nebo si jej připravit, podle mého receptu, příští rok. I když vlastně můj recept to není. Je to recept mojí babičky. Beránka nám každoročně připravuje. Nejen nám. Stejně, jako vánočku o Vánocích, i beránka na Velikonoce peče celé rodině.

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
3 vejce
šťáva i kůra z 1 citronu

Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ostatní ingredience. Připravíme hladké těsto. Nalijeme do formy na beránka (u nás vyjde na jednoho velkého + jednoho malého). Pečeme, dokud se těsto nelepí na špejli. Každá hospodyňka zná potřeby své trouby... Hotového beránka lez pocukrovat, polít čokoládovou polevou,... My jen cukrujeme... Výsledek je vždy vynikající.



Komentáře