Sice s křížkem po funusu, jak se říká, ale proč tento výborný a jednoduchý recept nezveřejnit. Můžete si beránka upéct i po Velikonocích nebo si jej připravit, podle mého receptu, příští rok. I když vlastně můj recept to není. Je to recept mojí babičky. Beránka nám každoročně připravuje. Nejen nám. Stejně, jako vánočku o Vánocích, i beránka na Velikonoce peče celé rodině.
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
3 vejce
šťáva i kůra z 1 citronu
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ostatní ingredience. Připravíme hladké těsto. Nalijeme do formy na beránka (u nás vyjde na jednoho velkého + jednoho malého). Pečeme, dokud se těsto nelepí na špejli. Každá hospodyňka zná potřeby své trouby... Hotového beránka lez pocukrovat, polít čokoládovou polevou,... My jen cukrujeme... Výsledek je vždy vynikající.
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
3 vejce
šťáva i kůra z 1 citronu
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ostatní ingredience. Připravíme hladké těsto. Nalijeme do formy na beránka (u nás vyjde na jednoho velkého + jednoho malého). Pečeme, dokud se těsto nelepí na špejli. Každá hospodyňka zná potřeby své trouby... Hotového beránka lez pocukrovat, polít čokoládovou polevou,... My jen cukrujeme... Výsledek je vždy vynikající.
Komentáře
Okomentovat