Bramborové placičky aneb bramboráky jinak

Jak už jsem na svém blogu psala, jednou z mojí závislostí je sběratelství časopisů s recepty. Mám je seřazeny podle měsíců, abych si třeba v červnu nevytáhla recepty na vánoční cukroví nebo v únoru recepty na čerstvé jahody... Včera jsem tedy uklízela dubnová čísla a vzala si ta květnová. Během poobědového spánku dětí jsem do nějakých nakoukla a všimla jsem si receptu, který už jsem vloni zkoušela. A jelikož je z ingrediencí dostupných během celého roku, přespala jsem si recept do sešitku, aby byl dostupný, kdykoliv na placičky dostaneme chuť.

Ingredience:
6 vajec
2 středně velké syrové brambory
5 lžic strouhanky
1 lžíce hořčice (kdo má rád, může být i pikantní)
oregano
sůl
pepř

Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Nesmí být ani moc řídké, ani příliš husté. Já jsem včera dávala asi lžíci strouhanky navíc, protože bylo přeci jen trošku řidší.


Na pánvičku dáme olej a rozpálíme. Lžící tvoříme na pánvi malé lívanečky a smažíme.



Pak osušíme na papírové utěrce. V původním receptu je ještě uvedeno, že po usmažení se mají placičky potřít hořčicí a posypat nadrobno nakrájenou cibulí. Jelikož holky sní, co vidí, nechala jsem placičky jen tak samotné. I tak jsou moc dobré.

Komentáře

Okomentovat