ZOO Praha

Pražskou ZOO mám moc ráda. Je až neuvěřitelné, jaký udělala pokrok za tu dobu, co ji navštěvuji.
Už jako malá holka jsem tam chodila pravidelně. Asi dva roky jsem navštěvovala v ZOO jakýsi kroužek, se spolužačkami Julií a Markétou. A ze ZOO pocházel i náš první kocourek.

Jelikož už máme holky větší, letos jsme se do ZOO vypravili už dvakrát.
Poprvé v květnu. Využili jsme akci Happy Mondays, na kterou nás upozornila Helča na srazu Apolinářek. Je pravda, že lidí tam bylo mraky, ale bylo to fajn. Holky se vezly v golfkách, Domča v hlubokém kočárku. Tehdy byl ještě plně kojený, tak to bylo jednoduché. Když měl hlad, nakojil se. Holkám jsme vzali sváču s sebou. Jeli jsme autem. Cestou tam i zpátky odpočívali. U jednotlivých zvířátek jsme je vyndavali z kočárku, aby se pokochali a zase jsme jeli dál.



Podruhé jsme vyrazili do ZOO před čtrnácti dny. Domču hlídala babička. Holky jsme vzali na přívoz, takže měli veliký zážitek i díky jízdě lodičkou přes Vltavu. Pak jsme přejeli autobusem k hlavnímu vchodu. Golfky jsme měli s sebou, ale hodně holky chodily po svých. Jen takové ty krizové situace, když jsme přejížděli větší vzdálenosti, se vezly. Ale jinak všechno po svých. Největší atrakcí nebyl medvěd, lev či slon. Ale koza. Ve spodní části zahrady je totiž možnost vlézt si přímo ke zvířatům do ohrady. Jsou tam klasická hospodářská zvířata. A u koz je možnost si koupit za 5,- krmení. To se holkám strašně líbilo. Nakrmit si kozu, to bylo prostě to nejlepší. Nějaké jídlo jsme měli s sebou, ale i pro tak malé děti není problém něco koupit v zahradě. Zpátky jsme jeli opět přes přívoz. Anetka zvládla celý výlet a nespala. Anča nám usnula až cestou domu, v autobusu, který nás vezl od přívozu do Horoměřic.






Už se těším, až budeme moct na zážitek vyvézt i Domču. Ano, je to docela náročný finanční výlet. Ale s tím už se prostě musí počítat. Dětem se to líbí a je to pro všechny velký zážitek.

Komentáře