Povidlová omáčka

Kamarádka mojí kamarádky založila na FB uzavřenou skupinu, do které my maminy vkládáme fotky jídel, které vaříme. Není to žádný mimibazar a podobné otřesné stránky. Dají se tam najít super inspirativní nápady. Protože co si budeme povídat, nejhorší je neustálé vymýšlení co k snídani, co k přesnídávce, co k obědu, co ke svačině a co k večeři... Nedávno jsem tam vkládala fotku naší oblíbené omáčky s uzeným masem. Tentokrát byla s bramborovými noky... A jelikož měla fotka úspěch, byl dokonce i vyžádaný recept, podělím se o něj i s vámi...

30g másla rozpustíme v kastrůlku, přidáme lžíci hladké mouky a připravíme tak jíšku. Vlijeme 250ml vody, 150ml červeného vína. Povaříme. Přidáme 4 lžíce povidel, hrst pokrájených sušených švestek. Osolíme, opepříme, přidáme skořici a lžíci citronové kůry. Kdo chce, může přidat i trošku chilli, ale já nemám ráda pálivá jídla, tak to vynechávám. V omáčce pak ohřívám uzené maso. A jak už jsem zmiňovala, tentokrát to bylo s bramborovými noky - brambory, hrubá mouka, vejce, troška soli... ;)



DOBROU CHUŤ!

Komentáře