Plněné cukety

2 cukety
400g mletého masa (nejlépe mix)
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
1 mrkev
1dl bílého vína nebo masového vývaru
50g goudy či parmazánu
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžička hnědého cukru
mletá sladká paprika
pepř
sůl

Cukety podélně rozpůlíme a vydlabeme. Dužinu bez semínek nasekáme na drobné kousky. V pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Restujeme. Přidáme maso. Po vyvaření šťávy přidáme dužinu z cuket a opět necháme vypařit šťávu. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou. Podlijeme protlakem rozmíchaným s cukrem a vínem či vývarem. Dusíme pod pokličkou 15 minut. Přidáme utřený česnek a dochutíme solí a pepřem. Zchladlou směsí plníme cukety. Pod alobalem pečeme v troubě na 190°C zhruba 20 minut. Poté odkryjeme alobal, zasypeme strouhaným sýrem. Vrátíme do trouby a při 180°C pečeme dalších 15 minut.

Letos jsem to zkoušela i z hodně nadrobno nakrájeného drůbežího masa. Fakt na pidi kousíčky. A bylo to taky moc dobré. Jen mi muž stihl sníst sýr, než jsem ho použila do vaření. Takže fotka bez sýru...


Komentáře