Cestovatelské okénko - New York a Fort Lauderdale 1993

5. - 16. července 1993

5. července jsme s dědou a babičkou nasedli do letadla Airbus A310 společnosti ČSA a zamířili jsme si to 8hodinovým letem rovnou do New Yorku. Bydleli jsme v hotelu Sheraton. Pamatuju si, jak nám nad hotelem přistávala letadla. Navštívili jsme několik známých míst. Například sochu Svobody, Empire State a další. Také jsme se zastavili u domu, ve kterém děda s babičkou bydleli v 70. letech.





Z New Yorku jsme po pár dnech přeletěli Delta Air Lines, letounem Boeing 767, do Fort Lauderdale na Floridě. Tentokrát jsme byli ubytovaní v hotelu Howard Johnson. Ten byl zhruba 1km od pláže, na kterou jsme chodili každý den, přes most. Ten byl v půlce rozdělený a když proplouvala větší loď, zastavila se doprava přes něj, most se zdvihl, loď proplula a zase se spustil. Pamatuju si, jak nás na něm děda jednou fotil, ale zapomněl si sundat víčko z objektivu. Naše upozornění neslyšel a když "vyfotil" fotku a zjistil, co se stalo, víčko letělo do řeky... :) Během cesty jsme se chodili chladit do obchodu 7-11. Na pláži jsme měli oblíbenou palmu, pod kterou jsme se schovávali do stínu. Děda našel ve "Zlatých stránkách" kontakt na svého bývalého kolegu z New Yorku, který se odstěhoval na Floridu a zavolal mu. Strávili jsme u Emila asi dvě noci.



Zpáteční cestu jsme absolvovali takto: Fort Lauderdel - Atlanta s Delta Air Lines a Boeing 757, poté Atlanta - Zürich se Swissair Boeing 747 a poslední úsek Zürich-Praha jsme letěli ČSA s Boeing 737.

Pokud se ptáte, jak si můžu pamatovat, kdy jsme kterým strojem letěli, odpověď je jednoduchá. Děda mi vedl takový deníček. Vždy odkud-kam, typ letadla, doba letu apod. Já jsem si ho v pozdější době aktualizovala. Prohledala jsme svoje krabice s cestovními poklady, našla staré palubní vstupenky (bohužel ne kompletní) a pokud to šlo, našla jsem si data, čísla letů, nástupní gate, číslo sedadla apod. S popisky a různými suvenýry jsem si to vše uspořádala do šanonů. Mám tři, ale narvané k prasknutí... :)

Komentáře